Groei Visie

Vroeger hadden we het over een ‘nieuw snufje’, ‘bedenksel’ of ‘nouveautéetje’. Maar nu is het INNOVATIE wat de klok slaat. Hoe innovatief ben jij binnen je bedrijf? Maar nog belangrijker, wat kun je ermee?*

Maar wat is innovatie eigenlijk? Volgens Wikipedia:  “Innovatie of vernieuwing is een nieuw idee, goed, dienst en proces of combinatie daarvan” …..en “Innovatie is altijd vernieuwing van iets concreets: van een product (productinnovatie), van een technologie (technologische innovatie), van een productieproces (procesinnovatie), van een organisatie (organisatie-innovatie), van een markt (marktinnovatie). Er wordt zelfs gesproken over sociale innovaties in onderdelen van organisaties en de samenleving“.

Word je hier veel wijzer van? Nee, zul je denken. Want wat kan ik als ondernemer met zo’n tekst.

Wij benaderen innovatie vanuit de klant. Hoe kun je de klant beter van dienst zijn met als resultaat kostenbesparingen of meer verkoop bijvoorbeeld. Maar deze klant kan ook een interne klant (je medewerker) zijn. Dus wat ons betreft:

  • Inzetten van een chatbot op je website om je klant direct van dienst te kunnen zijn = innovatie.
  • Geen receptioniste meer, maar een hologram geprojecteerd achter de balie = innovatie.
  • Directe koppelingen van je boekhoudpakket aan de bank en het inlezen van facturen = innovatie.
  • Een robot inzetten op de werkvloer voor de zware klussen = innovatie.
  • Gebruik maken van Virtual of Augmented Reality om medewerkers op te leiden = innovatie.
  • Je klanten op de hoogte stellen wanneer een pakketje geleverd wordt = innovatie.
  • Je bedrijf ‘in de cloud’ = innovatie.

En zo kunnen we nog legio voorbeelden bedenken. Maar eigenlijk is het belangrijker HOE je als ondernemer innovatie in kunt zetten om je bedrijf efficiënter te maken. HOE je je klant beter helpt. HOE je door gebruik te maken van ‘nieuwe snufjes’ kosten kunt besparen.
Zou je eens willen sparren over de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Wat er mogelijk is en hoe je het aan zou kunnen pakken? Bel of mail ons gerust. Wij komen graag langs.

*PS1: Veel van bovenstaande innovatie punten worden al ingezet binnen bedrijven. 
PS2: over 10 jaar lacht iedereen zich een breuk over deze blog.