Groei Visie

Stel je voor dat je op vakantie gaat en zegt: “Meiden, jongens, pak je koffers, we gaan op vakantie!”

Ik weet niet hoe jouw partner en/of kinderen zullen reageren, maar ik word waarschijnlijk door 3 personen heel wazig aangekeken. “Hoezo, waar gaan we naartoe dan? Wat moet ik meenemen? Wat gaan we daar doen?”

In je privésituatie klinkt het bizar, maar in het bedrijfsleven gebeurt het nogal eens. Iedereen doet ‘gewoon zijn ding’ en dit kan jaren goed gaan. Vraag aan het management wat de plannen zijn voor de toekomst, en dan kan het zijn dat je antwoord krijgt: “Welke plannen bedoel je, want het gaat eigenlijk wel goed zo”.

Wij vergelijken het runnen van een bedrijf met op reis gaan. Wat heb je nodig als je op vakantie gaat? In willekeurige volgorde: een bestemming, een vervoersmiddel, een route/kaart/navigatie, geld, reisgenoten (hoeft natuurlijk niet), vertier, overnachtingsplekken, eten, drinken, kleding, evt. tickets, enzovoorts.

En om de vergelijking door te trekken: wat heb je nodig om een reis met je bedrijf te maken? Ook weer in willekeurige volgorde: een doel, wat gaan we doen, wie hebben we nodig op die reis (klanten, medewerkers, management), wat is het budget, klanten, wat hebben we nodig (producten, werkomgeving, productiemateriaal), enzovoorts. En ook voor je bedrijf is het wel handig om te weten waar je nu staat en wat dus je vertrekpunt is.

Mee eens, het klinkt makkelijker dan het is. Want hoe kun je in de waan van alledag op een andere manier naar je bedrijf kijken?

Wij hebben hiervoor de wijsheid niet in pacht. Maar door onze kennis, ervaring en tools die we in kunnen zetten kunnen wij jou inzicht geven en, als je wilt, vergezellen op je reis. Een reis-op-maat dus.

Wil je graag meer over een reis-op-maat voor jouw bedrijf weten? Bel of mail ons op groeien@groeivisie.nu